Δευτέρα 9 Αυγούστου 2010

Ecstasy για θεραπεία στο μετατραυματικό στρες

Ψυχική Υγεία
Ecstasy για θεραπεία στο μετατραυματικό στρες


Δημοσίευση: 19-7-2010, 14:32 Τελευταία ανανέωση: 19-7-2010, 14:53
Εκτύπωση Αποστολή σε φίλο
Επιμέλεια: Γιάννης Δεβετζόγλου, gdevetzoglou@dolnet.gr

Το ναρκωτικό Ecstasy θα μπορούσε να βοηθήσει στην επιτυχή έκβαση της θεραπείας ασθενών με διαταραχή μετατραυματικού στρες, σύμφωνα με αμερικανούς ερευνητές.

Κλινικές δοκιμές που έγιναν σε 20 άτομα κατέδειξε ότι το ναρκωτικό των κλαμπ είναι ασφαλές ως φάρμακο και φαίνεται να βελτιώνει σημαντικά τα αποτελέσματα της ψυχοθεραπείας.

Οι αμερικανοί ερευνητές πήραν την άδεια να κάνουν μεγαλύτερες δοκιμές σε βετεράνους του αμερικανικού στρατού.

Το Ecstasy, γνωστό και ως MDMA, μειώνει το φόβο, επιτρέποντας στους ασθενείς που είναι συναισθηματικά πληγωμένοι και κλειστοί στον εαυτό τους, να απελευθερώσουν τα συναισθήματά τους και να ωφεληθούν καλύτερα από τη διαδικασία της ψυχοθεραπείας.

Οι κλινικές δοκιμές εξαίρεσαν άτομα με ιστορικό ψύχωσης ή εθισμού σε ναρκωτικά και συμπεριέλαβαν μόνο ασθενείς με διαταραχή μετατραυματικού στρες.

Δεν αναφέρθηκαν παρενέργειες από τη χρήση του φαρμάκου-ναρκωτικού, ενώ η έρευνα του οποίου χρηματοδοτήθηκε από την Πολυεπιστημονική Ένωση για τις Ψυχεδελικές Μελέτες.

Οι ερευνητές υπενθυμίζουν πως η ουσία MDMA, πριν ονομαστεί Ecstasy και χρησιμοποιηθεί ευρέως ως ναρκωτικό των κλαμπ, είχε δοκιμαστεί ήδη από εκατοντάδες ψυχίατρους και ψυχοθεραπευτές σε όλο τον κόσμο, ως υποβοηθητικό μέσο στη θεραπεία ασθενών.

Η μελέτη δημοσιεύεται στην επιστημονική επιθεώρηση Journal of Psychopharmacology.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 



Blogger Theme distributed by FREE Templates 4U