Παρασκευή 6 Μαρτίου 2009

Αγαπη

Αγάπη .... .Ίσως το πολυπλοκότερο και ανώτερο συναίσθημα στην ανθρωπότητα. Αγάπη κατά κύριο λόγο έχει να κάνει με τον κάθε άνθρωπο ξεχωριστά. Ο καθένας μπορεί να αγαπάει με τον δικό του τρόπο,συνεπώς είναι κάτι υποκειμενικό(βεβαια αρκεί να μην γίνεται κατάχρηση του ορου του,εκεί που δεν πρέπει από ορισμένους επιτήδειους....)

Προσωπικά ,για μένα αγάπη είναι κάτι το πολυπαραγοντικό.Υπάρχουν πολλών ειδών αγάπης. Η μητρική, η αδελφική,φιλική (αν και δυσεύρετη) αγάπη, ερωτική.

Να λοιπόν ένα παράδειγμα του "πολυπαραγοντισμού" του. Ακόμα και έτσι όμως αποτελείται από συστατικά που κάθε είδος δεν πρέπει να παραλείπει.

Αγάπη (για μένα) είναι : Διάλογος, συμπόνοια,συμπαράσταση, το να νοιάζεσαι για τον άλλον, σεβασμός,συμπάθεια, (αυτό)θυσία,ειλικρίνεια,"ντοβροτιτα", ενδιαφέρον,καρδια αλλα και λογική

Όπως κατανοείτε,αγάπη δεν είναι ένα συναίσθημα μόνο του, αλλα ένα σύνολο ευγενών συναισθημάτων. Πολλοί κάνουν το λάθος και αισθάνονται ένα μέρος της και αυτόματα νομίζουν πως αγαπούν.

Άλλοι πάλι(αυτό συμβαίνει στην αγάπη ενός συντρόφου,ερωτικού) μπερδεύουν την αγάπη με τον ερωτα, το πάθος, τον ενθουσιασμό.

Άλλο αγάπη,και άλλο έρωτας. Σε μια σχέση υπάρχει αρχικά ο ερωτας( όχι σε όλους, πολλοί τον μπερδεύουν με ενθουσιασμό...). Ο ερωτας(η ενθουσιασμός) δίνει τι θέση του με την πάροδο του χρόνου σε ένα από τα δύο συναισθήματα είτε στη βαρεμάρα-συνήθεια, είτε στην αγάπη. .Πολλοί λένε πως και στα δύο.

Αγάπη είναι ένας συνδυασμός λογικής και καρδιας. Δεν είναι απλό ένα συναίσθημα . Δεν είναι πάθος. Είναι κάτι που έρχεται με τον καιρό,ΑΦΟΥ ΓΝΩΡΙΣΕΙΣ τον άλλον πρώτα.Αφού δεις ποια τα ελαττώματα του και ποια τα προτερήματα του.

Αγάπη δεν είναι ανιδιοτέλεια. Για τον απλούστατο λόγο πως ανιδιοτέλεια δεν υφίσταται στην ανθρώπινη ψυχή. Αγάπη είναι μια κατάσταση δούναι και λαβείν. Προσφέρεις στον σύντροφο σου αλλα περιμένεις και πράγματα κιόλας.

Είναι γεγονός πως η αγάπη είναι ένα από τα ανώτερα,πολυπλοκότερα συναισθήματα.Πολλοί είναι δυνατόν να μην νιώσουν αγάπη στη ζωή τους και ούτε να είναι ικανοί να δώσουν.

Προσωπικά, έχω βάλει στόχο στη ζωή μου να αγαπήσω και να αγαπηθώ. Αν δεν αξίζει ένα τέτοιο κίνητρο ζωής, ε μετά τι αξίζει?

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 



Blogger Theme distributed by FREE Templates 4U